Selasa, 26 Jun 2012

kehilangan

Semua orang pernah rasa kehilangan.Selalunya dikaitkan dengan kematian.

Aku pernah rasa kehilangan juga.Tapi bukan dengan kematian.

tahun 2001,ayah dan mak aku nak tunaikan haji.First time aku rasa seperti bakal kehilangan mereka berdua.Malam tu aku nangis.

End of Story.

*****

Aku nak bercerita.
Semalam Teman serumah aku.Teman sekuliah aku.Teman setajaan aku.
Dia terima panggilan tentang ayahnya yang tenat.
Semalam juga dia terbang pulang.
Hari ini dia bagitau,ayahnya sudah tiada.
Tak sempat menatap jasad ayahnya.

Aku harap kau kuat Hatta.

Aku nak tengok kau senyum seperti..

Masa aku kenal kau time kursus persediaan di KUIS,Bangi
Masa aku hulurkan tangan sambil kenalkan nama aku
Masa aku buat lawak dalam kelas
Masa kita main futsal petang-petang
Masa kita berlatih sketsa dan nasyid untuk penutup kursus
Masa kita berkayak di tasik KUIS bersama
Masa kita sama-sama keluar ke Mydin subang
Masa kita keluar enjoy di Low yat
Masa kita jejak kaki di KLIA
Masa kita sama-sama lambai tangan kat mak ayah kita di KLIA
Masa kita transit di bahrian
Masa kita jejak kaki di Queen Alia Airport
Masa kita dengar arab cakap "welcome from jordan"
Masa kita tidur transit di rumah abg sahel n hilal
Masa kita ke balad membeli hirom
Masa kita buat karipap dan donut
Masa kita bermarkaz lughah sama-sama
Masa kita ke syajarah berjaulah
Masa kita ber'nizom usrah bersama'
Masa kita eksited main frost di luar rumah
Masa kita seronok guling-guling atas salji
Masa kita sambut besday kawan-kawan kita
Masa kita naik pickup time pindah rumah
Masa kita sembang pasal orang yang kita suka
Masa kita wida' kau nak balik raya
Masa kita bekerja dalam program bimbingan abg rahman
Masa kita bekerja time jaulah MMY
Masa kita berada di aqabah
Masa kita sakat senior dengan link prank keluar hantu

................macam-macam dah kita buat dan kau senyum.

Aku harap kau teruskan senyum.Itu bakal jadi sumber kekuatan kau dan ibu kau.

Semoga bersama orang solihin : Ayah kepada Hatta Bin Shafri

2 ulasan:

husna [ nais ] berkata...

:') Al fatihah. Hope abg hatta dikurniakan ketabahan insya Allah.

budak adab berkata...

aku harap dia tabah