Rabu, 18 September 2013

Berita budak mati

Aku tengah sakit perut ni.Kes bantai kari kepala ikan kedai mamak tadi la.Kelas belom mula lagi mood dah down ni takleh jadi.Selalunya aku akan perah otak untuk balancing body aku ni.Jadi aku perah otak untuk pikir pasal kes budak-budak mati last week.

Power kan?

Minggu lepas 2 kes besar.Satu pasal budak kena langgar dan satu kena dera.Dua dua belom mumayyiz lagi.Baligh apetah lagi.Jadi syurga menanti diorang.Diorang dah konpem,kita?

kes 1 : bapak budak ni ajak anak dia 4 tahun main bawak kereta wira tak silap aku.Bagi budak tu main stereng.Time main tu dia pangku kat peha bapak dia.Budak laki ni mula berimaginasi macam tengah main need for speed underground yang abang dia tingkatan 4 main tiap-tiap petang.

Tangan dia mula merayap ke arah batang yang tegak seperti tiang elektrik TNB.Dia tarik ke belakang dan cahaya daripada huruf P ke huruf R.

Bang!

Boleh pulak adik dia umur 2 tahun merangkak ke belakang kereta dan kereta reverse langgar kepala dan tercampak ke dinding rumah.Mak dia usha dan menjerit tengok anak dia dah berdarah-darah.

kes 2 : mak dia ke pengasuh dia dera.Meninggal.

Sekarang ni salah siapa? Polis letak kes ni dalam file kecuaian.Mula niat gurau tapi jadi kemalangan.

Aku tengah perah otak ni siapa nak disalahkan.

Tapi..kenapa kita cari pihak untuk disalahkan??

seribu orang boleh jari kita tudingkan, takde satu orang pun boleh bagi penyelesaian

Tiada ulasan: