Ahad, 18 Januari 2015

Diari Encikgu #57

Hari ni hari ahad. Dalam hidup aku, hari ahad ni hari yang gampang. Asal benda buruk je jadi hari ahad.

Pagi tadi aku bosan lalu buka facebook lepas lap kipas bilik. Kipas bilik jadi laju macam heli lepas kena lap.

Aku ternampak friend request ada satu noti. Aku tekan, aku senyum. Crush lama aku nak add friend rupanya. Dulu dekat sekolah punya sombong. Pernah aku belanja aiskrin dia tolak, alasannya dia batuk. Padahal rileks je minum ais kat kantin aku usha.

Aku mula chat dengan dia lepas approve. Aku sembang biasa hingga satu part ni.

"Awak, kita macam ada jodoh kan jumpa balik ni?"
"Hahaha mengarutlah. Saya dah kahwin lah"
"Ohhh lama dah ke?"
"Baru 5 bulan"

Mak aku panggil suruh beli gula. Aku tinggal pc dan terus ke kedai.

Balik je makwe tu dah tak online. Aku pun usha-usha fb dia. Aku nampak satu photo terbaru.

"Single dan masih mencari. Peace" tulis di kapsyen.

Aku lompat atas katil dan menjerit dalam bantal. Babi.