Jumaat, 27 Julai 2012

suatu hari di bulan puasa time aku puasa dan korang puasa,tapi aku puasa 40 celcius dan 18 jam tempohnya

Semua orang pernah rasa penat.

Penat bermain bola.
Penat berjoging.
Penat kena kejar anjing.
Penat layan kerenah anak yang mengada-ngada.
Penat berpuasa.

Ya,itu dia.Penat berpuasa.Puas aku pikir apa yang aku penat.
Mesti korang pelik "alaa..org lain pun pose,kau kecoh buat apa".

Pernah puasa dengan suhu 40 celcius selama 18 jam tempoh puasa?
Kalau tak pernah,bertenang dan teruskan membaca.

Ini citer aku simpan seminggu buat pekasam.
Aku dah citer kat member-member aku.
Aku tulis sebab nak buat catitan dalam blog ni je.

Suatu hari,-aku tak ingat selasa ke rabu,ke ahad ye?- aku pergi kelas cam biasa.Tengahari membahang baq hang.Peluh habis dagu aku.

Aku campak beg kat kerusi kosong sebelah aku.Kelas cam biasa,ada 6 orang,2 melayu 4 arab.Kelas ini memang boring.

Pendekkan citer,aku tertido time lekcerer mula mengajar dan.....
...
...
...
...
bila aku sedar kelas kembali kosong!!!

aku usha jam,dah 5 minit waktu kelas berlalu.

sekian.

lebih kurang camni gak la

*alhamdulillah,ada gak post pasal ramadhan..baru nampak soleh

2 ulasan:

husna [ nais ] berkata...

hahahahahaha
siapa melayu lagi sorg tu dia tak kejutkan ke?

budak adab berkata...

haha..melayu tu akhwat

dia segan kot nak kjot aku