Rabu, 16 Jun 2010

ikan patin masak tempoyak punya story



selamat pagi semua...(pagi??).Biar la,asal time aku tulis ni pagi nak dekat-dekat subuh.Haha...jom kita kongsi pasal mimpi yang ada kaitan dengan makanan.Semalam aku tido dengan kepala pening setelah terhentak ngan bola futsal petang semalam.Salah main ataupun main ganazz sangat sampai kepala terhentak.Balik umah pening-pening buat tom yam dan tido dengan kepala yang pening.

Dengan kepeningan itu la aku dapat 1 mimpi yang membuat perasaan membuak-buak aku nak balik malaysia.Layanzzz.....

Aku duduk ngadap satu menara jam sebijik macam kat depan kuliah adab (kat uni aku la...) tapi menara tu ade kat tengah-tengah macam taman.Rumput hijau je menghijau (ye la..xkan membiru kot,kata hijau..).Aku time tu tengah duduk berdua dengan sape entah la.Aku pun tak ingat dan tak tau pun sape sebelah aku.Kitorang sembang pasal ape pun aku tak tau.Yang penting pasal duit la...atau lebih khusus lagi pasal hantaran n mas kawen...haha...mimpi kawen lagi la nampak nye..(bukan aku undang mimpi..die yang mai sendiri)

Lepak-lepak jap,kemudian tempat bertukar depan 1 pejabat ni.Tak penah pulak aku tengok tempat ni.Hanya ada papan tanda kuning kat atas pintu tu.Macam pejabat orang-orang besar.Pastu kuar la sorang pakcik ni yang aku tak penah nampak gak.Pakcik tu senyum kat aku.Time tu ade rasa feel cikit macam best je ngan pakcik ni.Pastu pakcik tu lesap tetibe dan tup2 aku ada depan meja makan beralas kain putih.Ramai je tetamu.Semua senyum-senyum kat aku.Aku tengok sebelah,tapi scene jadi blur..tak nampak ape ade sebelah aku.Ade la makanan depan aku aku pon makan dan ade lauk Ikan Patin Masak Tempoyak...pergh 

Aku makan dengan lahap nya tanpa ade perasaan malu depan orang ramai.Tetibe angin tiup kuat dan kat mangkuk ikan patin tadi ade kad kawen terbang masuk ke dalam mangkuk tu.Aku pon amik n bukak........ada 2 nama kat situ..HABIS!!!

azan subuh bunyi kuat dengan speker kawan aku ni...hehe..tu je cter aku
yang kompem air liur meleleh je bile aku bangun...nak tempoyak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 ulasan:

W M Najib berkata...

wat de fish?

13 berkata...

patin la...kat pahang banyak..
lu dok johor..xkan xpenah pi pahang pekena tempoyak ikan patin..
klau xpenah,kang kite gi bile balik malaysia...
meliur bai..