Rabu, 16 Mei 2012

heppi sifu day

Semalam hari ibu,hari ini hari guru.

1997 --> 2012

Selama __ tahun (kira la sendiri) ni,dah ramai yang mengajar aku.Guru dengan title guru dan tanpa title tu.Meibi aku baru sedar ramai gila yang ajar aku nak kenal kehidupan.Bukan semua benda kita belajar dalam kelas.

Contohnya,

guru yang ajar aku lompat pagar yang hujungnya ada kawat besi tajam yang kalau kena perut boleh terkoyak 3 lapisan dalamnya. -> member aku

guru yang ajar aku camne nak buat meggi dalam cerek air. -> member aku

guru yang ajar aku ponteng kelas semata-mata nak tido dalam bilik pengakap. -> member aku

guru yang ajar aku lipat 180 degree time Lata Tembakah,Terengganu. -> member aku

guru yang ajar aku camne nak handle diri bila kena rotan depan 3000++ murid time perhimpunan. -> member aku

guru yang ajar aku apa tu bola dan setia pada chelsea. -> member aku

guru yang ajar aku kenal dengan pendalaman ilmu fardhu ain. -> member aku

guru yang ajar aku camne nak crouching kat padang gelapgelap lepas balik ceramah Nizar. -> member aku

guru yang ajar aku camne nak lari dari orang hisap ganja pukul 3 pagi kat Kota Bharu. -> member aku

..
..
..

mak ai...banyak gila member aku ajar.

"ibu,bapak,abang,kakak,cikgu,guru,ustazah,ustaz,tukang kebun,member,makwe"

KORANG SEMUA GURU AKU....selamat hari guru!

2 ulasan:

Akhyar berkata...

pehal aku baru jumpa blog ko bhai. haha.

selamat hari cikgu =p

budak adab berkata...

haha..kantoi plak..haha

camne kau boleh kesan?