Isnin, 21 Februari 2011

32 batang

Tugas mereka hanya menjaga 32 batang gigi
Tugas mereka hanya memeriksa 32 batang gigi
Tugas mereka hanya mencantikkan 32 batang gigi

Tapi,ni la yang payah.32 batang ni la yang selalu diorang jenguk dan selalu ada aje masalah.



Hari ni aku pi buat main-check-gigi kat klinik gigi.Ni la yang special dok jordan kawasan yang mana ada budak dentist n medic melayu sekali.Takde rugi,ada untung.Hehe..

Free je check gigi,tampal-tampal dan braces (kena check balik,free ke?).Kitorang buat free je,kalau kat malaysia kompem berbayor je.Duit melayang beb,kat sini hati melayang..kah3

Aku baru tau yang doktor-doktor ni kena ada 1 skil,nama dia "senyum-pedaya-pesakit".Agak kuajja la ini punya skil,diorang senyum macam benda diorang buat tu tak sakit.padahal,Ya Ampunn...sakit teramat.

Hari ni,dalam sejarah hidup aku.SCALING (eja betol ke ni?).Kalau istilah orang kampung,"cuci gigi kat klinik".Tapi kali ni lagi mencabar,memang guna tool zaman dulu la,guna batang-batang congkil gigi tu.Memang sakit la...lagi-lagi arab buat.Adehhh



Aku kena check dengan melayu,senior sini la.Best gile diorang sembang pasal gigi aku.Pastu ada kutuk-kutuk sikit.Yang paling best,batang besi tersekat kat gigi aku,pastu senior tu biarkan terpacak.Diorang gelak.aku pun gelak...Hahaha!!!

Happy je buat keje,tapi kemas dan teliti...abis semua plak bahagian kanan aku diorang settle kan.Biar aku gosok 2 kali sehari,tapi teknik menggosok tu salah.memang padan muka sakit aku bila doktor arab tu congkil dalam gile tu.

Budak batch aku ramai dentist,pasni kalau anak aku nak cuci gigi aku calling je diorang.Ada seorang yang aku kompem nak ketuk klinik dia.Nama dia Sardees...harap korang tak kenal.

* Gigi...oh gigi *

ok,nak tido...gosok gigi dulu,dan coklat dah tak boleh makan dah

p/s : pompuan yang jadi denstist ni memang muka manis yek??

4 ulasan:

-hazen berkata...

wo wo wo!

kenapa tak jumpa gua dulu?

ni tensen ni!

budak adab berkata...

bahjet umah lu ade nurse lawa2 la ye?

gua lgi tensen tetibe kne scaling dgn jantan..kah3

Helmy berkata...

lu skeling dengan akhrawat ke moja?lu jangan macam2.gua lempang karang terus terabur semua gigi.tak payah susah2 dah nak skeling2.

budak adab berkata...

hehe...helmy jgn risau la..I jaga la batas2..keh3

p/s : scaling bnd yang bahagia di joden ni