Selasa, 27 April 2010

Inspirasi

Tajuk kali ini direka atas sebab aku takde semangat untuk belajar...hehe...so,same-same la kite pikir pasal pencetus semangat atau dikenali sebagai INSPIRASI...

Hari ini,aku melambatkan tidur setelah 1 hari aku berjaya menconteng di atas kertas semua aktiviti aku setiap 1 jam.Memang macam tak percaya bile tengok banyak betul aku wat dalam 1 jam tu.Tapi,kenapa masih belum cukup masa yek??...semangat itu takde.Cube tengok ulama' dulu bahagi masa.Ada masa untuk diri,tuhan & agama.Kalau kite ni yang bukan ulama' patut pandai bahagi masa lagi lengkap sebab kite tidak sesibuk mereka.

Sape inspirasi kamu?semestinya aku jawab : ***** la...sebab die lah yang memberi aku tunjuk ajar even die tak pernah cakap "Moja,wat camni...wat camtu..".Lagipun,die la gak yang selalu bagi nasihat kat aku tanpa aku sedari.Biar kitorang tak pernah sembang-sembang macam kawan.Tapi di sudut hati itu aku yakin die inginkan.

Ape gune ade inspirasi ni?Ha.....penting tau inspirasi ni sebab kalau kite tengok betul-betul la,merekalah yang memberi semangat kepada kite dalam kehidupan secara langsung atau pun tidak.Kalau family kite inspirasi,tengok je gambor family...terus kite melompat ke meja study n terus blaja.Atas diri masing-masing la,lain orang lain yang menjadi inspirasi.

Kalau takde?Eishh...mana mungkin la takde.Jangan la nak tipu.Kalau takde,kamu mesti ikut idola kamu ye...tapi camn e tetibe kalau kamu DOWN?sape nak bagi semangat kepada kamu???tu la prob yang wujud kang...hehe

Kuat betul merepek ni..hahaha...k ar,selamat malam....

p/s : AZAMI,tu my inspirasi...jangan teka bukan2 lak ye...

1 ulasan:

zumiela7 berkata...

wey, ko punye aweksz amcm skang??? maseh yg lame lg or dh mula melekat ngan minah jordan yg berjilbab tue??? huhu