Selasa, 14 September 2010

pas ni gua pulak



"selamat pengantin baru...selamat berbahgia...dun dun dun.." lagu yang aku dengar selalu kat laptop Dell aku ni.Time tu sebelum ramdhan menjelma,tempoh kat malaysia yang sellau orang wat kenduri kawen.Tu cter 2 bulan lepas....


Tanggal 12hb September 2010 / 3 Syawal 1431,telah diijabkabulkan Firdaus Bin Kinawan & Aniss Athirah Bte Tarmizi.2 orang ni orang yang aku kenal suam-suam camtu je.Cuma boleh kire ramah gak la aku ni.Hoho...

Lelaki dari JUST.Perempuan dari YU.2 orang ni grad same-same taun depan.Majlis akad nikah kul 5 lebih pas asar kat dewan bawah tanah masjid taal.Ada imam seorang dan ustaz Zaid bagi khutbah.Majlis simple je.Tapi penuh makna.Gua teringat pesan ustaz Zaid dalam khutbah tu "tujuan bernikah dan berkahwin bukan semata kerana menjaga nafsu...tapi,ada hikmah untuk masyarakat islam.Menjalinkan 2 pihak seagama dan meramaikan ummat islam itu sendiri"


Saje je wat post ni sebagai tanda nak ucap SELAMAT PENGANTIN BARU kepada senior 1 mantiqah dan senior 1 kos (lughah)....

"ko bile nak menyusul??" ade suara merdu bertanya soklan kat aku time aku lari bile diorang sarung cincin.

*kalau gua kawen,takleh la gua pi jenjalan malam kul 2-3 pagi
*kalau gua kawen,rasa nye tak leh la gua wat kueh raya lembik-lembik
*kalau gua kawen,muke gua manis je...payah nak carik muka tension..hoho
*kalau gua kawen,ade yang rasa jeles ngan gua...sebb main langkah-langkah bendul
*kalau gua kawen,gua kena balek malaysia....ni yang LEMAH

p/s : gua terlepas 10 ramadhan aritu...ade benda bai aritu...nyesal-nyesal

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

moja! ada kesilapan skit..
nme suami..muhammad firdaus bin kinawan..
nme kite..annis athirah binti ahmad tarmidzi..
kami x grade sama2..kite grade thun dpn(2011)...firdaus ada baki lg 1 thun(2012)..

*kalau gua kawen,takleh la gua pi jenjalan malam kul 2-3 pagi
*kalau gua kawen,rasa nye tak leh la gua wat kueh raya lembik-lembik
*kalau gua kawen,muke gua manis je...payah nak carik muka tension..hoho
*kalau gua kawen,ade yang rasa jeles ngan gua...sebb main langkah-langkah bendul
*kalau gua kawen,gua kena balek malaysia....ni yang LEMAH

kalo kawen..kite leh ajak suami/isteri kuar jalan2..romantik tu kuar berdua mlm2 @ pg2 buta..hehe..
kalo kawen,kite leh try mcm2 resepi masakan..sedap x sedap,tu lain cerita..yg pntg,berusaha!
kalo kawen,boleh je nk wt muka tensen...g la cri gaduh ngn pasangan kite..hehe..
kalo de org jeles kite lgkh bendul,suh la dorg kawen awal2..awat lambat sgt kawennye...bukan salah kite..=p
kalo kne balik msia,bez woo~dpt raikan bersama family tersayang..=p

sekian dr pengantin yg dlm gmbr tu..=p

13 berkata...

wa..pengantin dh komen...tq sebab betulkan..malas nak edit..hoho

o...camtu..btol gak,slalu wat bnd ni sorg2..pas kawen boleh wat ber2...lagi syok la ye..

tq kak,akak dh ajar yang "kawen itu syok n penuh makna"..boleh la plan slow2..tibe je mentol menyala...boleh la jalan

tq kak pengantin...