Isnin, 18 Oktober 2010

hantu air tul la



Jom kite sembang pasal air kat Jordan ni.Dah masuk 3 minggu kawasan rumah aku kena sekat kawalan air.Marah betul la.Saje je menguji aku punye panas time musim sejuk-sejuk ni.Nak kena pelempang tul la engineer orang air ni.

Alasan diorang mudah je,nak baiki sisterm paip la...nak swastakan khidmat air ni la..bile syarikat air diswastakan lagi bagus dari kerajaan pegang.Nampak sangat negara takde sistem dan lemah dalam pentadbiran serta urusan.Memang JORDAN betul la.



Ape lagi,kitorang kena call lori air dan isi dalam tangki.Bila paip tu siap penuh,kitorang dah jadi macam orang malaysia yang kehabisan air ataupun kawasan dicatu airnya.Memang wat orang marah betul.Sape-sape ada anak die nak mai jordan,sila la biasakan diri tak mandi 2 3 minggu.Kalau lepas ujian tu,dipersilakan la ye.

Marah la,sebab sekali panggil je cas 10 JD = 50 MYR.Mahal gile bai.Kalau seminggu sekali.4 kali je dah 200 MYR melayang.Kalau bil biasa je (tak panggil lori,sebelum orang air wat hal) baru 20 JD/sebulan.Tak ke tu namanye memberi daging busuk pada pembeli daging.Saje je nak cekik kitoang yang bertandang tamu di negara diorang.Mesti ade komplot...

*moga orang air diberi hidayah oleh Allah untuk selesaikan masalah ini secepat mungkin
*makin rmai akhwat wat tak layan,bila aku ada urusan ngan diorang...matang la sikit adik n kakak oi!!

4 ulasan:

-izzati-lukman- berkata...

* yg terakhir: aku termasukkah? he.

13 berkata...

terkjut aku,ko boleh lak 1st time komen kat blog aku..tq2..hehe

xde la..ko baik gle ngan aku,xde la masok golongan tu..hrp ko xmsok golongan tu ye..all the best for your life

Tanpa Nama berkata...

booo utk muja
muja busuuukkkkkk

13 berkata...

xsayang mulot btol la anon ni...silap2..

xsayang jari btol la anon ni...mmg nak kne klau aku tau spe..huhu