Sabtu, 20 November 2010

demimu,..paru

kalau nak kenal,ni namanya paru lembu


"Wekkk..wekkk" kedengaran bunyi suara Syafiq sedang muntah di dalam bilik air.Dia keluar dengan muka yang tak selesa kondisinya."Paru..oh,paru" tu yang dia ucapkan bila lega sedikit selepas mengeluarkan bahan-bahan di dalam perutnya.Dia baru sahaja pulang dari tempat melapah.

Memang dari kecik dia tak kenal dengan orang dalaman haiwan.Sejak semalam dia incharge bahagian melapah,macam-macam dia dengar.Makan telur kambing kuat batin la,makan otak lembu macam makan tauhu la,makan hati la,makan jantung la,perut la,usus nak keluarkan ta** pun ade khasiat.Dia dah loya time dengar sembang-sembang si Moja dari semalam.Tak habis-habis promote bahgian dalam yang orang tak nak tu."Ja,bukan semua orang suka makan" tu yang Syafiq cakap bila Moja sepak-sepak batu melepaskan geram time kemas tempat melapah.Dia geram melihat organ-organ yang akan dibuang begitu sahaja."Wei,tempat aku kat malaysia tu..sup pon buat kulit,ni kalau orang tua nampak kita buang..kompem kena potpetpotpet" balas Moja.

"Bang,nak paru..tolong amikkan sikit" lebih kurang camnilah SMS manja yang Syafiq dapat 2 jam sebelum dia lepak muntah-muntah dalam jamban umah tadi.Kalau tak sebab sayang la dia takkan pegang paru warna pink berdarah tu.Lembik dan berair."Ko nak bawak mana paru tu?ko makan ke?" tanya Moja."Ade la..ada keje cikit" balas Syafiq sambil senyum-senyum malu.Dia tau yang Moja dah tau dia kapel ngan budak JUST,tapi tak penah lagi Moja mengusik dia.Moja hanya tahu-dan-senyap.

Bila Syafiq pegang je benda lembik tu.Tekak dia dah loya.Moja gelak-gelakkan je.Hahaha...lawak gile tengok babak ni.Paru tu berjaya masuk dalam plastik,tapi bukan dengan tangan...dengan kaki.Syafiq takleh nak pegang benda selembik tu.Lembik sangat.Ye la..paru lembu fresh,baru sembelih mana la tak lembik.Diorang pun balik umah same-same.

Hari ni dia dah berkorban demi sayang dia,tak kisah la muntah 2 3 jam dalam bilik air pun.Kepala dia dah pening-pening lepas muntah tadi.Syafiq masuk bilik dan tengok Moja dah tidur kepenatan tanpa menukar pakaian 2 hari di tempat melapah.memang bau kambing n lembu la bilik tu.Biar la..asal diorang dapat tido.Syafiq tido.

Bangun je tido,Syafiq kejut Moja bangun.Solat subuh berjemaah.Moja bangun n join Syafiq solat.Time angkat takbir je,diorang jeling jam kat dinding.Dah kul 9 pagi,subuh kul 5 pagi.Solat qadha' subuh berjemaah.Alhamdulillah....

p/s : ni kes adha tak abis la aku tulis mende ni...solat qadha' berjemaah dapat 27 pahala gak ke? (syafiq tanya)

5 ulasan:

tepianmuara berkata...

demimu,



lidah!!

haha berkata...

ini apa yang kau merepek ni? Benci lah. Hahaha

haha berkata...

Lu merepek apa ni? Benci lah. Hahahaha

akuaqilah berkata...

*still blur*

13 berkata...

hanif : haha...lidah2...nak lidah

haha : aku bnci ko gak...haha

qilah : xpe la blur..sroh cidak terangkan