Khamis, 25 November 2010

trip ke Shibuya



Letih betul,semalam gua pi Shibuya jap.Tension-tension lepas lettop letak bawah katil.Sempat gak gua date ngan mamat jepun namanya Abe.Bukan senang nak jumpe die.Muka cam melayu,cakap jepun pakaian amerika.Payah bai jumpa orang camni kat Jordan.Tak sia-sia gua beli tiket ke jepun dari dak Mesir yang jual tiket Ittihad 400jd kat yahoo group permai tu.Tapi,gua ragu-ragu gak nak rembat tiket tu.Sebab orang mesir handle,takut ade problem lak.Tak pepasal flight ke Jepun tukar ke Vietnam.Nanges gua kang.

Gua date ngan Abe kat gerai mee ramen.Memang dah lama tak makan mee kat jordan ni.Ade speghati je.Nak layan maggi tak baik untuk otak lak.Gua santap 2 3 mangkuk semalam.Shibuya sibuk la malam tadi,ada perasmian kelab malam baru.Geng yakuza ramai la yang turun.Gua tak layan kelab-kelab malam ni.Iman masih ade dalam dada beb!Gua layan ramen jepun yang halal,lepas gua tau pasal ramen Haram kat jordan.Ada ke letak Bavi dalam ramuan.Boleh korang check kat blog cidak.

Habis santap ramen,gua usha-usha kedai makanan segera kat Jalan Giza.Macam chow kit gak la.Ada pulak budak jepun kecik jalan-jalan pakai topi besday muncung kon tu.Abe bagitau aku yang semalam besday anak sedara perdana menteri jepun.Aku tak tau la betul ke tak.Abe ni keje along,banyak kencing orang.Tapi,aku tau yang semalam besday timbalan aku.Boleh check wish-wish n luahan perahsaan kat blog die.Blog wallpaper yang aku suke.Nice..


Lepas je cubit pipi budak-budak tu.Gua ngan Abe pi layan arcade jap.Bukan selalu.Time main tu la budak-budak highschool kat jepun ni nak nyibuk.Dah pukul 11 malam pun pakai baju skola.Bajet hebat la.Nampak macho.Awek sekeliling pinggang.Pakai kot hitam sekolah,baju putih,pakai tie hitam.Bajet hebat cam yakuza muda la.Abe pesan kat aku yang diorang dah mula nak join team yakuza.Kitorang pun blah tanpa habiskan game racing motor.Aku tengok diorang cam baik je muka.Jambu je.Cam budak 1st year Permai.Diorang bajet boleh lawan team Tie Hijau n Biru.Macam kat blog si pemalu la tu.

Jam dah tunjuk tengah malam la,gua kena naik flight.Abe bawak mercedes die ke airport.Haha..pecut cam nak racing.Kejar masa punye pasal.Time nak sampai satu timpang tu.Ramai awek jepun pakai kostum hantu.Abe bagitau ade konsert malam tu.Awek jepun suka pakai camtu time konsert.Gua angguk je.Ade hantu lidah panjang.Cam lidah lembu gua tengok.Boleh lak gua terpikir lidah lembu yang gua bagi hanif zikr hari tu.Dengar citer die masak paprik yang sedap.Boleh la usha gambar kat blog tepianmuara die.Nampak sedap,tapi tak jemput gua pun..haha

Kat airport pulak,nampak kedai komik.Bab komik ni,ni bab minat.Kalau anime n komik tu dah masuk dalam darah.Memang payah buang.Ade seorang sifoo gua jumpa.Dan ngaji sampai PhD.Masih baca Naruto.Dah ada anak 7 8 orang.Layan anime agi.Ni bab hobi bai.Sape sentuh je,kompem payah nak luntur.So,jangan kutuk orang baca komik.Pak Ostat pun layan Dragon Ball.Hahaha...

Flight gua terbang kul 12.03 tgh malam.Dalam flight tu,gua layan Baqarah.Tengah layan,ada dak melayu tegur gua.Pergh,orang kampung.Ngaji mesir,pi jepun gak.Dia pakai baju silat.Gua teringat sadis yang baru mula ngajar silat.Sape nak belajar,boleh baca guide kat blog hot die.

"Lu belajar arab kan?asal blog lu semua melayu?" ni Abe tanya aku time aku hirup kuah ramen tadi.Tersentuh gak.Ada ilmu,gua layan sorang.Gua layan ngan budak arab je.Melayu gua nak letak mana?Jom layan jap ape aku belajar...

عيونك كشوكة في القلب
(Uyunuki Kasyaukati fil Qolb)
alih bahasa : Mata kamu (orang pompuan/awek) seperti duri dalam hati.

 maksud : Pandangan seorang wanita itu tembus dari diri yang zahir ke diri yang batin bagi seorang lelaki.Sampaikan mencederakan hati yang menjadi raja sesuatu tubuh itu.Adush!!

moral : awek-awek,jangan main jeling je lelaki-lelaki.Sebab kang........(censored)

p/s : pernah tak korang pikir yang post korang kat Fb n Blog tu tulisan terakhir korang?Kalau korang mencarot...memaki orang...ia kekal tak terpadam.Setiap kali orang baca dan follow.Dosa dapat kat korang.Sedangkan korang sudah tiada di muka bumi ini lagi.....moga kita tak tergolong dalam golongan itu.Amiiin.

3 ulasan:

Cidak berkata...

gilos

azni_1405 berkata...

dah bawak kluar lappy ka..
huhu,,ni promote blog org len skali eh..

13 berkata...

cid : gua kena gilos? lu plak rembat ayat wat status...hampeh

azni : gne lappy org lar...sje je update post