Ahad, 21 November 2010

kisah semalam...dan hari ni

gambar takde motip





Semalam...aku dah berangan nak julang kawan aku yang masuk pertandingan blog adha.Aku dah bajet blog diorang akan menang.Blog yang setiap kali  post je bertambah 5 follower.Blog yang hot dan membuat akhowat menatap tiap malam meneman tatkala study lewat malam terutama malam exam.Semalam aku dah gosok seluar putih semata-mata nak bergaya dengan bakal pemenang Adha Blog Award 2010.Selalunya seluar putih aku malas gosok,sia-sia.Bukan nampak kedut pun.Macam mencari ketam di dalam sungai.SIA-SIA.

Hari ni...aku bangun "agak" awal untuk join program Adha Permai 2010.Aku tak kisah dapat makan daging masak masala ke tak.Aku tak kisah dapat maki budak yang mintak tulang tatkala aku pi masjid solat jumaat semalam.Aku tak kisah orang kutuk aku pi majlis pakai siglet biru ngan blazzer.Aku hanya kisah ngan Award yang kawan aku bakal menang tu.Aku yakin diorang menang.Aku nak join baru ni dah takleh.Korang ingat tak?tak ingat tonyoh sini.

Sekali,bila kena umum je pemenang.2 orang kawan aku tunduk gile.Tawadhu' dan redha terima hakikat yang blog diorang kalah dengan bertanding.Blog junior bai menang.2 orang lak tu kongsi 1st place.Aku time tu dah frust gile bai.Semalam aku korban masa gosok seluar.Wat sarapan pagi tadi agi.Biar la..takde rejki namanye.

599,ni no bertuah hari ni.Aku punyer nombor bai.Menjerit aku separuh dewan dengar.Tapi,aku bagi kawan aku naik pentas la.Aku ni agak-low-profile.Tak nak la cari popular-popular ni.Senyap-senyap suda...

Bile prog selesai,dah 7 8 jam lepas tu.Bunyi suara tak puas hati dengan award tu.bahjet lagi hebat dari shout award yang Nur Kasih menang anugerah malam tadi.Rupanya yang kitorang sangka blog yang tak emnang tu sebab tulisan sempoi,cikai n picisan.Sebab tu tak menang.Salah la...syarat pertandingan bebas dan nak sempoi kalau boleh.Bile kaji sikit blog pemenang.Tulisan pak ustat dari pasentren la...takpe,benda lepas.Jangan diulang taun depan ye...

p/s : sumpah kali ni aku benci junior,ramai muka jambu...keh3

4 ulasan:

akuaqilah berkata...

haha.nombor kau ke tuh?aku dah fikir shafiq nyer.

bukan rezeki kw.heh.laen org laen taste.

muka jambu?sila redha.

Cidak berkata...

cis

Hatta RaZiaN~ berkata...

kalau aku masuk tmpat petama ngan kedua aku punye..hahahha gekssss!

13 berkata...

meng : pergh..."syafiq"..haha

cid : ape cis2..hah???

ta : kompem dah...blog cam kitorang bukan taste untuk menang..hoho